miércoles, 7 de enero de 2015

Bons i mals nens/es

Quina mania que té tothom a classificar els nens/es com a bons o dolents en funció dels seus actes.

Quan un nen/a  no vol cotxet, no dorm, no s'està quiet/a.... entre altres...el classifiquen directament com a un nen/a terrible!! Aquest nen/a es molt dolent, no es porta bé, és un bitxo etc..

Però el concepte portar-se bé o no pot ser molt ampli. Segons moltes persones ara mateix la Ivet amb 8 mesos i mig ja podria ser una nena classificada com a terrible:

- No li agrada massa ni el cotxet ni el cotxe, li encanta anar a la Manduca en contacte amb nosaltres.
- No dorm tota la nit del tirón perquè necessita notar la mami a prop fent pit les vegades que necessita, hi ha dies que més hi ha dies que menys.
- Menja amb les mans a trossos perquè li encanta experimentar xafant, apretant i embrutar-se amb el menjar descobrint nous sabors i textures.
- No para quieta. Quan té un objectiu derrapa gatejant a buscar-lo, s'enfila per on pot, remena cables, treu tots els llibres de la llibreria.

Creieu que això és se mala nena? Creieu que amb 8 mesos i mig jo la puc privar de tot això? Com a mare no puc limitar i no atendre les necessitats que em demana la meva nena i marcar-la perquè en un futur sigui "bona nena" segons alguns elements de la societat.

Per mi els nens/es feliços son els que lliurement poden deixar aflorar tota la seva curiositat, els que tenen el consol del seu pares al minut, en definitiva els que els deixen ser NENS i NENES, no els PETITS ADULTS que a vegades es volen crear.

A mi m'encanta tornar a ser nena jugant amb ella! Papis i mamis, fem'ho al revés, tornem a ser nens i nenes! No limitem aquesta etapa tant màgica i plena de nous estímuls!







No hay comentarios:

Publicar un comentario